~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Wednesday, October 26, 2011

Babies~

Tadi tengok2 fb and banyakla plak album pasal baby
baby sekarang comel2 la..makan apa agaknye mak diorang
sebab seme cam putih gebu..mungkin genetik kot.hehe
tp tulaa..bila da tengok baby2..rasa cam nak ade sorang..boleh?
hehe..insyaAllah la
tibe2 teringat pulak remaja2 kt tutti fruti tadi
dalam umo 15 thn cam tu kot
dah ada hp iphone n BB
wahh..
hebat betul
harap2 parent diorang kaya la kan
malas nk pk cane diorang dpt hp cm2
aku pon kene tunggu duit gaji nk bli hp mahal2 ni
tapi tu bukan isu pun
cam terfikirla..
if aku jd parent, will i "manjakan" anak2 dengan barang2 cam2?
hurm..with rational mind skarang..rs nya x kot
unless la by the time ad anak2 hp cam iphone n bb tu dah cam 3310 skg.
tu boleh diterima la kan
entahla..
bila pk ad baby mmg rs cam besnyehhh!
tp mendidik anak tu bukan macam bg makan sampai besar then terus jd anak yg baik
perlu jugak didikan yg sempurna
and perlukan ayah yg tegas n pandai mendidik
so, apa2 pun memang bermula dari kita la kan..
haihh..tibe2 dah taknak ada baby lagi..heee =P

Tuesday, October 25, 2011

maturing (a bit)

how's life folks?
me?barely there
haha..kenape?
sbb mood off 2,3 minggu ni
tp sedang memungut balikla diri sendiri ni so takla malas sangat
well..
aku rasa aku da matang skitla (ecehhh)
bukan apa..rasa cam bende2 yang dulu rs penting now rs xpenting dah
contohnya cam dari segi acknowledgement dr orang
dulu time xmaced rs cam pendapat orang tntg life kita tu penting
now aku cam dah "oh what the heck..malas nk layan"
boleh x consider perubahan tu penunjuk aku da makin matang?
haha..whatever
tp it counts for me..sbb rs cam ad bende yg lagi penting dr pk bende2 remeh cam 2
bila kita sedar yg kita hidup ni ada purpose yg lg jitu
kita akan tinggal bende2 yg remeh dan fokus ap yg penting
mungkin setengah orang dah lama dapat purpose dalam hidup dia. tp for me..aku br bukak mate. yes. it's quite late but once da nampak..insyaAllah, our priority in life will be eternally changed.

Monday, October 3, 2011

Hapy BDay

Happy birthday to me!
I’m extremely lucky!
I was born very pretty!
And everyone loves me!

yAY..I'M 25 YEARS OLD!
actually i'm not that happy
25 for a girl..i repeat A GIRL.. is quite a number
but for a woman..life has just began at 25
so..it's ended and started at the same age..
what i'm talking about?
oh whatever


Saturday, September 10, 2011

kita hanya ade kuasa untuk merancang

Assalamualaikum..
ape khabar?hope that everybody is fine
aku just nak update bout my current life
and seperti title di atas, kita hanya ada kuase untuk merancang dan PENENTUAN adalah milik Allah
dan apabila perkara berlaku tidak seperti dirancang, we have to come out with another plan
before, aku ada tulis entry aku berjaya jd student master kt utm bla bla bla
but now, i'm working as a government servant
how life can change without u even think!
seriously, i never thought i will be one of the gov people this soon.
yes, i am grateful.alhamdulillah
but i'm not ready to take this kind of responsible
sebab aku da divert pemikiran untuk study
and really focusing on what i'm doing and really enjoying it
but of course, i have my own reason to let go of it
it's ok. redha tu kan lebih menenangkan dari go against what Allah had decide
tapi ade jugak dengar cakap2 yang tak best dari orang yang mengatakan orang keje gov ni malas,xbanyak keje or bnyk mengular
so typical kan
tp seriously, it depends on ur work disciplines and the people itself
and ade denga jgkla yang xheran pon xdpt keje gov..gaji kecik bla bla bla
some people ni kan memang sangat sharp la diorang punya kata2 tu
tp it's okla..aku xmelatah pon
xkisahla..gaji kecik ke..malas ke..rajin ke..xmintak duit diorang kan
aku pon still coping lg
denga cakap2 orang macam 2 jd cam malas nk layan
yg dtg tu pon dr kawan2 jgk
if only they could be a little bit supportive


I'm Back

Hey guys.miss me..?
haha.tahu tak i just recover this blog back.
berbulanbulan jugakla xleh nak access sbb id n pasword salah
and just lately aku take effort utk really find out y yg xdpt nk access
hish..
ok.just nk update i'm still around.
will be posting new entry soon.
lot of things happend and kind oh "phew" gak la
k take care!

Monday, April 4, 2011

in this life, u fought alone

"i'll be there for u when u need me"
that's all sound so bullshit when at your hardest time, u just fought alone
no kidding
life is that way
oh no no no
it's not life to blame
it's the people who live and share the life
i'm mad at some people now
coz as far as i remember
i always be there with them disregard of their situation
at the lowest or the highest
but then...hurm
i couldn't put it into words
i don't know
i shouldn't expect much from other people in the 1st place
i'm alone in the end
so alone that i could only hear myself talking
i'm getting used to it.
kind of
i have to i guess

Friday, April 1, 2011

wondering

wahh..april dah..
lepas 8 bulan lg dah nk masuk 26!!
damn..aku 26??
Tuanyaaaaa...
tapi people said yg jangan 'age' yourself..
true enough i guess
but, still
aku ni orang2 yang traditional
so for me 26 tu da agak berumur bg seorang perenpuan..
sedih jgk pk yg byk lg yg aku x achieve dalam tempoh masa 25 thn ni
banyak je bende yang aku menyesal dlm masa 25 thn ni
banyak
sbb tu rasa nk ulang blk masa
but..will i make it differently?or perhaps jd lagi worst..
who knows kan
so since aku da hidup pd zaman sekarang ni, just move forward jela kan
mane yang xleh nk hadap tu, telan jela
kalo xle nk digest, better keluarkan
setiap masalah pun ade solution
cuma solution tu yang kadang2 xsesuai dengan perasaan atau masa
xsalah mengharapkan sesuatu kan
aku rasa aku x cukup adil untuk diri sendri
aku too harsh on myself
aku slalu letak boundary la around so that i wont get hurt or sad easily
but by doing that pon aku still sakit jgk
perasaan perasaan
satu perkara yang aku mmg cukup x pandai nak handle
baik aku xdapat rasa apa2 dari tanggung satu perasaan yang aku sendiri pon tak paham
entahlah
hidup ni susah..
tengah cr cara nk permudahkan
starting dengan tahu apa yang aku nak dalam hidup sebenarnya
semoga aku jumpa jawapan
IAllah~

Sunday, March 6, 2011

tak cukup ikhlas

ALhamdulillah..
hari ni otak macam di inject dengan fikiran yang berfaedah sikit
selalunya aku salu fikir bende yang sia2 je..
psl kerje..cinta..nk kawen n that kind of stuff la
berulang ulang smpi bende yg same je aku fikir
then hari ni..
aku cam teringat satu peristiwa la
yang pernah berlaku di sekeliling aku
bende ni jadi mase annual dinner ofice aku
then aku duduk satu meja dengan wakil dari rumah kebajikan
this woman actually seorang nun..
tapi..
kalau kita nk mencontohi peribadi seseorang, xkisahla background dia dari agama mana sekalipun kan
ape yang boleh aku cakapla kan
aku macam termalu sendiri dengan diri aku..
ok time tu makanan dihidangkan..dan aku mmg sgt lapar
sbb dr petang xmakan n mmg ditunggu2la makanan
then sblah aku, tempat kawan aku stil kosong lagi sbb die cam bz lari2 uruskan majlis hari tu..
pastu aku cm fikir" ok jap lagi dia datangla tu"
sbb mmg dia kat kawasan tu je..
so aku pun sibuk uruskan makan aku sendiri
then she ask me " where's your friend?"
aku cam terkebil2 sbb tgh makan dengan rakusnya
"u didn't save some for her?"
at that time aku rs cam Ya Allah..malunya aku dengan diri aku pada ketika tu..
aku pon jawabla "err..she'll come later"
then terus aku sendukkan makanan dalam pinggan kwn aku 2
at that point rs cam..i should think bout other people instead of me
and then dia cam sangat concern pasal orang lain..
aku mmg rasa cam "aku kene berubah"
xboleh hidup semberono mcm sekarang
sekarang kan aku rs cam aku ni loser gakla
cam ignorant
mls nk involve
mls nk berubah
cam hidup dalam kotak fikiran sndiri
kene berubah
kene berubah
hurmm

Wednesday, March 2, 2011

a song to sum up my feeling

Way Back Into L.O.V.E

I've been living with a shadow overhead
I've been sleeping with a cloud above my bed
I've been lonely for so long
Trapped in the past, I just can't seem to move on

I've been hiding all my hopes and dreams away
Just in case I ever need em again someday
I've been setting aside time
To clear a little space in the corners of my mind

All I want to do is find a way back into love
I can't make it through without a way back into love
Oh oh oh

I've been watching but the stars refuse to shine
I've been searching but I just don't see the signs
I know that it's out there
There's got to be something for my soul somewhere

I've been looking for someone to shed some light
Not somebody just to get me through the night

I could use some direction
And I'm open to your suggestions

All I want to do is find a way back into love
I can't make it through without a way back into love
And if I open my heart again
I guess I'm hoping you'll be there for me in the end
oh, oh, oh, oh, oh

There are moments when I don't know if it's real
Or if anybody feels the way I feel
I need inspiration
Not just another negotiation

All I want to do is find a way back into love
I can't make it through without a way back into love
And if I open my heart to you
I'm hoping you'll show me what to do
And if you help me to start again
You know that I'll be there for you in the end

Tuesday, February 1, 2011

off u go

aku selalu anggap aku sebagai perempuan yang x suka menangis
but yet..aku sebenarnya amat lemah
apabila satu saat..aku rasa sangat penat
penat dengan orang
penat dengan diri aku
aku xsuke dengar kata hati aku sebab semuanya berbentuk arahan..
menjengkelkan
satu saat
rasa macam hanya ingin memandang ke langit
dengan fikiran kosong
dengan hati yang ringan
dengan tiada apa apa keinginan
penat
sangat penat
cuba untuk mempamer diri yang kuat
tapi sebenarnya amat lemah
cuba untuk mengatakan semuanya ok
tapi sebenarnya tiada pun yang aku suka
sy benci hari ini where i became so powerless n i hate everything around
i hate every people
i hate every voice
i hate everything
where at this moment i just want to stay silent n alone
off u go everybody, every thought, every expectation
coz i'm tired
i dont wanna die..but i'm not keen on living either..

Wednesday, January 26, 2011

i do it for u, love

kenapa la fikiran berubah-ubah
hari ni rasa nk jd seorang yg rajin, hebat
esok da stat rasa malas ngan lemau
ape tah aku neh
nak jadi apela bile dewasa
aku perlukan catalyst atau bahasa mudahnya pemangkin untuk keep aku on track
aku ni asyik terbabas je
kesian kan
tapi kan actually br2 ni aku dptla interview
for what company..as ap..biala jd rahsia siti ye..giteww
and then surat smpi kt kg ku di tanah rendah sekebun bunga
sape excited??guess what..mak aku kot..
huhu..aku sekarang xla expect akan ke mana2 interview pon sbb bz dngn keje n master
pegi interview is the last thing aku nk buat kot
but then..bila mak dah cam suke sgt bile aku dpt interview tu..aku cam automatik nk buat smtg la for her..semangat die dah bagi aku keinginan untuk berusaha..
betul..for the 1st time, aku nk berusaha for somebody else's sake..
i wanna do the best for her..
agaknya..macam ni la perasaan orang yg da ada anak, or husband kan
diorang cam bersemangat nak keje or teruskan ap yg diorang buat skrg sbb nk bahagiakan hati orang lain
i need other people to get me inspired, to struggle
kalo diri aku je push, kesan tu x lama
mungkin sehari dua je..
lama2 aku back to the old self
so..
i guess..whatever it is, my parent la sumber kekuatan aku for now
letak nafsu aku kt belakang dulula
sbb tak taula sampai bila diorang akan still ada kan
hmm..
thinking bout that just get me emotional

Tuesday, January 25, 2011

Perempuan dan Cantik

Actually aku baru lepas tengok gamba seorang ppuan yg sangat cantik kt fb tadi
dan tiba2 rasa jeles..
haha..
so apa yang aku buat kalo aku jeles?
hmm(bukan makan ok..ish3..)
aku akan fikir yg sebenarnya hidup dia tak best pon
well..it works jugakla..
kurangla sikit rs iri hati itu..
kui2..
jeles sebab ape :

1) ofkos sebab die kurus / slim melim
2) sebab die cantik (aku susah nk puji orang..so if puji tu mmg cantikla orang 2)
3) sebab die cam popular


cam budak2 tak aku?so high school kan?

haha..

nonsense je

tapi..i dont hate myself

iri hati itu normal

in fact bagus la utk some situation

sebab..dari iri hati..kita akan push diri sendiri untuk jd mcm orang tu

mengagumi makhluk tuhan tu kan bagus..=)

Tuesday, January 18, 2011

sihat sebelum sakit

Hye..minggu ni x berapa bes sebab asyik sakit je
stat dengan sakit tekak membawa ke batuk..
dari batuk ke selsema..
dari batuk dan selsema ke sakit belakang..
now nk batuk pn rs skt blakang...
dah rs sakit ni barula appreciate time sihat
makan sekarang pn da tak ade rase
smpikan tengok kfc pn da x terliur
huu
jaga kesihatan diri tu penting jugak
sebab kalau sakit macam mana nk sembahyang n buat ibadat lain dengan baik kan?
hmm...
so..musim2 demam ni..pandai2la jaga diri ye
sbb kalau da kene sakit memang siksa kot
rs cam da nak berdarah je tekak ni batuk teruk sgt..haih..
xpe..sebab sakit tu adalah penghapus dosa kecil..aku terima dengan redha
apelah sgt kan..kalau dibandingkan dengan sakit yg lg teruk cam kanser ke..jantung..
at least yg ni kita tau..one day akan sihat balik..insyaAllah..

p/s : mak saya pesan..utk kesihatan, sebelum minum air, sila selawat dan baca surah al-kausar 3 kali..untuk halang dr kene penyakit..aminn
There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This