~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Wednesday, January 26, 2011

i do it for u, love

kenapa la fikiran berubah-ubah
hari ni rasa nk jd seorang yg rajin, hebat
esok da stat rasa malas ngan lemau
ape tah aku neh
nak jadi apela bile dewasa
aku perlukan catalyst atau bahasa mudahnya pemangkin untuk keep aku on track
aku ni asyik terbabas je
kesian kan
tapi kan actually br2 ni aku dptla interview
for what company..as ap..biala jd rahsia siti ye..giteww
and then surat smpi kt kg ku di tanah rendah sekebun bunga
sape excited??guess what..mak aku kot..
huhu..aku sekarang xla expect akan ke mana2 interview pon sbb bz dngn keje n master
pegi interview is the last thing aku nk buat kot
but then..bila mak dah cam suke sgt bile aku dpt interview tu..aku cam automatik nk buat smtg la for her..semangat die dah bagi aku keinginan untuk berusaha..
betul..for the 1st time, aku nk berusaha for somebody else's sake..
i wanna do the best for her..
agaknya..macam ni la perasaan orang yg da ada anak, or husband kan
diorang cam bersemangat nak keje or teruskan ap yg diorang buat skrg sbb nk bahagiakan hati orang lain
i need other people to get me inspired, to struggle
kalo diri aku je push, kesan tu x lama
mungkin sehari dua je..
lama2 aku back to the old self
so..
i guess..whatever it is, my parent la sumber kekuatan aku for now
letak nafsu aku kt belakang dulula
sbb tak taula sampai bila diorang akan still ada kan
hmm..
thinking bout that just get me emotional

Tuesday, January 25, 2011

Perempuan dan Cantik

Actually aku baru lepas tengok gamba seorang ppuan yg sangat cantik kt fb tadi
dan tiba2 rasa jeles..
haha..
so apa yang aku buat kalo aku jeles?
hmm(bukan makan ok..ish3..)
aku akan fikir yg sebenarnya hidup dia tak best pon
well..it works jugakla..
kurangla sikit rs iri hati itu..
kui2..
jeles sebab ape :

1) ofkos sebab die kurus / slim melim
2) sebab die cantik (aku susah nk puji orang..so if puji tu mmg cantikla orang 2)
3) sebab die cam popular


cam budak2 tak aku?so high school kan?

haha..

nonsense je

tapi..i dont hate myself

iri hati itu normal

in fact bagus la utk some situation

sebab..dari iri hati..kita akan push diri sendiri untuk jd mcm orang tu

mengagumi makhluk tuhan tu kan bagus..=)

Tuesday, January 18, 2011

sihat sebelum sakit

Hye..minggu ni x berapa bes sebab asyik sakit je
stat dengan sakit tekak membawa ke batuk..
dari batuk ke selsema..
dari batuk dan selsema ke sakit belakang..
now nk batuk pn rs skt blakang...
dah rs sakit ni barula appreciate time sihat
makan sekarang pn da tak ade rase
smpikan tengok kfc pn da x terliur
huu
jaga kesihatan diri tu penting jugak
sebab kalau sakit macam mana nk sembahyang n buat ibadat lain dengan baik kan?
hmm...
so..musim2 demam ni..pandai2la jaga diri ye
sbb kalau da kene sakit memang siksa kot
rs cam da nak berdarah je tekak ni batuk teruk sgt..haih..
xpe..sebab sakit tu adalah penghapus dosa kecil..aku terima dengan redha
apelah sgt kan..kalau dibandingkan dengan sakit yg lg teruk cam kanser ke..jantung..
at least yg ni kita tau..one day akan sihat balik..insyaAllah..

p/s : mak saya pesan..utk kesihatan, sebelum minum air, sila selawat dan baca surah al-kausar 3 kali..untuk halang dr kene penyakit..aminn
There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This