~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Sunday, November 28, 2010

Capek bercuti

Past few months boleh katekan sgt bz kot..
bukan bz kerja
tp bz bercuti

Bulan 10 : 22/10 - ke sabah
: 30/10 - ke KL for tunang huda n kahwin Kak Lia

Bulan 11 : 13/11 - balik cuti raya haji
: 19/10 - cuti- kat penang n kedah
: 25/11 - trip ke Medan

Bulan 12 : 4/12 - kawen Huda
: 17/12 - Balik kelate..mazni tunang
: 31/12 - Cuti ke desaru

almost every week start dr oct my schedule sgt la pack
sakit2 badan tak payah cakapla
mostly sbb travel dengan bas
paham2 la kan
lame2 duduk rs cam nk patah pinggang
adehla
neway
time mude2 ni la nk celebrate life
hopefully my life isn't going to waste as i get older

yok2..cuti sakannnn

Sunday, November 14, 2010

i cant help it

Yep..sy dah blk cuti ry haji since sabtu hari 2 eventhough suppose sy cuti rabu je
kenapa?
sbb tiket ada just 12nov which is jumaat malam
nak tanak tpaksela rembat jugak..
actually keje aku xsetel lg
n td PMC da kol2..tp aku x angkat
reason: because i'm so tired dealing with those people yg hnya tahu keje lepas tangan
stiap kali aku mintak maklumat ade je alasan yg berubah2
aku pon da naik pening..
so..aku malas nk angkat
whatever!
esok la deal ngan manusia2 yng nk bende setel tp semua malas nk take part tu..
now i'm not in the state untuk bercakap pasal keje

dealing dengan manusia for work matter adalah sangat tidak seronok n i am officially hate it..VERY MUCH

at some point

aku rs hidup aku bergerak dengan sangat lambat

masa memang sgt cepat

tp diri aku..self maturing adalah sangat lambat n i cant cope with time

i still love the littlest thing yg mebi stgh orang yg da mencapai umo aku xsuka which is staying up late watching movie series, reality shows n tengok katon

i love that kind of thing. it makes me happy

but..doing the thing that u love always come with a great price

it's time consuming

i have responsibilities now

as a student (soon) n as a worker

and i can't compromise

i always think that if i didnt do things that i love, i'm not living my life well

it seems to me..at this point that sacrificing the time for things that i love is not the best way.

if i ask people..they will say that '' just allocate the time wisely"

i already know the ans for my prob but it is hard to control myself

very hard

self rebel is not easy to handle

i always promise myself that i will get better 'tomorrow'

'tomorrow' always become the excuse

n as the time passed. 'tomorrow' seems endless

and i get upset with myself

believe or not

i'm setting a high bar for myself

and that's why i end up becoming rebellious...over myself

it's not too late to change i guess

but it's not easy to convince myself though

i must win over myself once again

so that i dont have to go through the pain that i'm experiencing now

i'm in pain..because i'm so upset with myself

it's the pain that not every people used to feel

Wednesday, November 3, 2010

Sungkyunkwan Scandal

I'm waiting for eng sub for ep 19 n 20..
hoho can't wait

actually i'm so addicted to this series..
mebi sebab aku mmg suka cite jenis women in disguise as men or vice versa..haha
the actress is so cute actually
memang menipula kan xnmpk mcm perempuan..
that's y dlm cte tu orang pgl die pretty-face boy scholar ^_^

kenapa saya suka cte neh :

1) Hero 1, Hero 2, Hero 3 adalah sgt kacak n unik perwatakan mereka..jom kenal

Lee Sun Joon (Hero 1) : Dengan kate kasarnya watak dia adalah nerd, stiff dan sgt skema..haha. Die ni macam penegak keadilan la..tp even watak die cam2, die ni ade aura yg bila tengok, kite akan rasa dia ni seksi. (blushing)..hahah..no wonder la dia leading man dlm cerita ni.

Moon Jae Shin (Hero 2) : what not to love? mysterious, cool, caring n sangat sweet. I'm melted! haha. dalam crita ni, dia adalah rebellious, x cakap banyak n fight for his right kind of person. Tak suka pergi kelas,x ske involve activity sekolah dan bercampur dengan orang. Tapi dia berubah jd caring lepas dia tahu yang Kim Yoon Hee adalah perempuan. Yang comelnya, bila dia di kalangan perempuan dia akan hiccup. so cute.

Gu Yoong Ha (Hero 3) : pernah tengok pirates of Caribbean tak? bila aku tengok watak die ni mesti aku teringat Capt Jack Sparrow ; playboy, cunning and brilliant (without his eyeliner n beaded hair..haha). Even cara jalan pon macam sama. If u miss Capt Jack Sparrow, then u should watch this guy act. ^_^

2) Heroin die cute tp x cengeng!
Kim Yoon Hee/Kim Yoon Syik : die ni disguise as lelaki utk masuk sekolah lelaki. Takde sapa findout kecuali sorang cikgu dia dgn Moon Jae Shin.. Since MJS tau die ppuan, bleh nampakla betapa caringnya lelaki ni towards KYH. Watak dia tegas n xdela nangis2 selalu cam heroin melayu. die menangis hanya bila perlu.haha.

3) Diorang seme sangat pandai berlakon even 1st time blakon. e.g Hero 1 adalah dari grup DBSK dari korea n 1st time blakon. Tapi boleh dipuji la sbb watak dia as sombody yg cold n upright to sgt menjadi. even tak pernah bukak baju or tunjuk six packs tp still nampak gagah.hoho..

4) Crita ni actually byk pasal falsafah Confucius. Tapi, yang peliknya cite dia x bosan langsung n apa yg cube diorang smpi kan mengenai falsafah tu boleh diterima la. Kalau la crita melayu boleh buat cerita mcm ni..

5) Cerita ni suppose menjadi cerita yg membosankn sebab latar blakang cte ni zaman Joseon iaitu zaman korea ada maharaja lg.Lagi satu sebab cerita berkisar dalam kawasan sekolah tu je. And baju-baju diorang pon x menarik. asyik pakai baju besar2. Tapi.. semua tu dicover oleh jalan cerita yang menarik n kita cam bleh forgetla about little2 stuff.

6) Diorang x mekap pon ok. no such bulu mata palsu, foundation, mascara seme tu. Heroin memang muke xmekap langsung. Damn i envy her skin!

haih..episod final adalah 20 so mmg xsbr sgt nk habiskan!!!


There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This