~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Monday, March 29, 2010

Diam lebih Baik

dalam keadaan yang sesak dgn manusia
aku rs diam adalah lebih baik
rs ingin menyendiri juga
mempunyai pemikiran sendiri
dan berbicara dengan diri sendiri
mungkin rasa lebih tenang
mungkin dapat mencari apa yang di mahukan
walaupun di luar hingar
di dalam terasa sunyi juga
masih tenang
masa semakin cepat
namun aku semakin lambat
entah apa yang ditunggu
entah
entah
entah
begini mungkin aku sehingga bertemu dengan diri sendiri yang lebih baik
sehingga itu..aku hanya mahu diam
ada sesuatu yang aku perlu cari
sesuatu perkara yang perlu dilakukan
misi harus bermula

bila?

......................

Thursday, March 25, 2010

Flying SoLo~

ok..here's the thing..
i am now cik su for my 6th anak buah yg slamat dilahirkan semalam..
alhamdulillah~
tp kakak aku x ok sgt sbb kurang darah n diasingkan dlm bilik saringan
after work smlm, aku bergegas ke tempat kejadianla..
excited nk tengok baby..
fyi, aku x pnh pg hospital bile kakak aku deliver baby sbb aku ngah study or doing smtg else kot time tu..so smlm was the 1st time tgk baby kt hospital..haha
So baby tu actually kt wad lain dr akak aku n aku pon pegila tgk baby dulu..
dengan harapan afterward blehla jenguk akak aku
but then, nurse tu ckp yg bilik saringan tu just suami je bleh masuk..(hey adik suppose lagila blh masuk..we shared the same blood lg..what with the rules?huh..)
lpas die ckp cm2, aku cm pasrah jela..so i ask..can i see the baby?
nurse tu then ajak aku ke bilik where the baby2 tu stay la n die pn tolakkan 1 troli baby (aku pn xtau bende tu pnggil ap) bg kat aku suh bwk masuk lam satu bilik.

.....and i'm alone with the baby.......
seriously, aku xtau nk wat ape

she is sooo tiny..
baru 12 hours die tengok dunia ni
omg she's sooooo cute..kulit halus gile..merah plak tu..huu..nk pegang pon takut..
tapi kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
after that..jeng3..bunyi 'poop'
aiseh..baby ni..
aku pon cek la..
huu..perkara yg ditakuti telah berlaku
why????why time aku dtg tu die nk membuang plak?
so nk wat ape lagi kan..
tpakse la tuka lampin die..
damn..i'm shaking..
bukan aku xpnh buat sblm ni, tp for the new born, mane bleh kasar2 kan..kene gentle je..dah la aku kurang sifat tu..aihh..
so i cuddle her n then put her on the mattress
nasib bek ada wet tissue..tp mebi die sejuk, baby tu cm nangis gakla ms nk cuci tu
but anyhow, i've successfully changed her diapers. Yay..
pheww~
tp terukla nurse ni..sbb aku rs da lama kot baby berak sbb susah nk cuci..
hish..mentang2 bukan anak die..
and aku suspect ms nurse tu bagi susu, die x tepuk blakang baby tu sbb baby tu cm ask keluar susu je n cm tersekat kerongkong ngn susu..hish risau2..nsb bek la aku ad time tu..bleh gak aku tepuk2 blakang. bahaya btul.

what a day!tp aku cm hepy jgkla..sbb bkn senang tau nk pegang baby yg sgt2 fragile tu.lembut gile..huu..kire lulus gak nk jd ibu nih..haha

not a good day

i'm not in the mood to start the day

how to clear the head

how to cool down the annoyed feeling

i cant do anything right

i'm pissed off for no reason

i just hate everything

i'm not so optimistic today

hate it hate it hate it hate it..huh!!!!!!!

Wednesday, March 17, 2010

saya rasa dah masa untuk berubah

Hye2..gile aku nih blogging time ofis..sory yek bos!hehe
mud saye hari ni : ok je..xde pape..
motif blog arini : saya nk berubah

perubahan. kadang2 x perlu drastik pon untuk berubah.
just perlu ade purpose untuk berubah
apa yang saya nak ubah?

i'm not doing justice for my life, myself

dr sebab di atas, sy rs sy kene berubah

sy tidak berlaku adil pada impian sy
sy tidak berlaku adil pada kehendak sy
sy tidak berlaku adil pada masa depan sy

what does it even mean?

hurm..hanya sy yg paham dan rasa.
even sy banyak main2..tapi sy stil rasa tak puas
rasa banyak sangat buang masa
seminggu berlalu pun kadang2 sy xingt pn ap yg sy dah buat
what a waste kan?
jadi, sy rs, from now on, sy akan cuba utk kurangkan main2 n jdkan hidup ni lebih bermakna.
sy nk menikmati semua aspek hidup sy
hidup sebagai seorang pekerja
sebagai seorang kawan
sebagai seorang anak
sebagai seorang adik
sy nk hidup secara 100 % sbb slm ni i'm not giving much thought about my life
aku just hidup, bangun, tidur, makan, bekerja

sy nk beri sesuatu pada dunia ini.

walaupun sy masih belum jumpa
tapi akan cuba

Hidup ni terlalu singkat untuk dibazirkan

saya telah membazir banyak masa
banyak sangat
semua kekalahan yang sy alami dulu adalah sebab masa yg saya bazirkan

Ya Allah, maafkan saya. saya dah masuk dalam orang-orang yang rugi. T_T

"Demi Masa!
Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian
Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar. "
Al 'Asr

Sunday, March 14, 2010

Love Is Punishment

Tajuk cam gempak kan?tapi actually ni title lagu from cte korea yang aku addicted gile tengok 2 mgu lepas..mmg addict smpi satu hari aku abeskan tengok cite tu. sangat buang masa..tp puas..hehe..what about the song?hmm..totally a love song..aku pon xtau cane nak describe pasal lagu..just denga n bace je translation die..u'll get it.denga sampai abis tau!

Thursday, March 11, 2010

The littlest thing

i really2 love this song..my fave song of all time..take ur time to listen to it n get the meaning..





Sometimes I find myself sittin' back and reminiscing
Especially when I have to watch other people kissin'
And I remember when you started callin' me your miss's
All the play fightin', all the flirtatious disses
I'd tell you sad stories about my childhood
I don't why I trusted you but I knew that I could
We'd spend the whole weekend lying in our own dirt
I was just so happy in your boxers and your t-shirt

[Chorus]
Dreams, Dreams
Of when we had just started things
Dreams of you and me
It seems, It seems
That I can't shake those memories
I wonder if you have the same dreams too.

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but its so true
I know its not right, but it seems unfair
That the things are reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if for only one weekend
So come on, Tell me
Is this the end?

Drinkin' tea in bed
Watching DVD's
When I discovered all your dirty grotty magazines
You take me out shopping and all we'd buy is trainers
As if we ever needed anything to entertain us
the first time that you introduced me to your friends
and you could tell I was nervous, so you held my hand
when I was feeling down, you made that face you do
no one in the world who could replace you

[Chorus]
Dreams, Dreams
Of when we had just started things
Dreams of me and you
It seems, It seems
That I can't shake those memories
I wonder if you feel the same way too

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but its so true
I know its not right, but it seems unfair
That the things reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if for only one weekend
So come on, Tell me
Is this the end?

There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This