~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Thursday, September 17, 2009

acare mngabeskan duit sendiri

ok..2 days before hari raya..
and aku yg kononnye xde mud beraye ni agak bershopim sakan la..
ok smalam da wat operasi menggeledah baju kt plaza kota tinggi..
agak murahla compared to klate (can u believe that?)
and yg stail siti yg kembang2 time tangan tu mmg blambakla..
an aku just memandang sepi je baju2 cm2 sbb i xsuke baju2 common ni..<--blagak gile..huu..
first agak kecewa sbb xle draw duit..so..dengan perasaan hampa aku naik gakla ke kedai2 tu..
nasib bekla ad org nk tlg byrkan duit..tq mai!
so aku dgn pantasnye ap lg..watla operasi tu..hehe
tp duit da kt tgn pn stil xtau nk plh lg..yg aku suke..mahel la plak..
las2 aku pon dipengaruhi sorg akak promoter yg memang 'baik punyee' la..
ayat die same je.."bli la kak..baju cam butik ni..ni je las tinggal..da xde dah"
huhu..for every helai yg aku belek i guess
nk je aku ckp..'aku xkshla da nk las ke x..asl murah je aku angkutla..'
huhu..tp aku berjaya gakla dipengaruhi..n belila satu baju..santek2..hee

ok acara selepas ofis ialah bli barang for kwn aku yg akan ke UK lpas ry nih..hehe
tp byk la plak masalah sblm smpi ke jj tebrau tu
1) sesat nk amik nana
2) bampe kete aku yg lowered tu terkopak sbb msk salah jalan ms nk g umah leha
3) bampe yg terkopak tu terseret lak time tgh2 aku drive tu..uhuhu..
haish..sedih btul melihat kecedraan kete sendr
tp nsb bek benti kt kedai kete..actly kedai tayar..huhu..tp nsb bek ad cine tu dgn baiknyee tolong ikat bampe aku tu..huhu..pekerja mlayu kt c2 hny memberi pandangan sinis je kt aku..mmg hampehla diorg neh..huh!

ok2 lepas tu acare pn bermula..aku da malas nk taip nih..just nk share yg aku mmg shopim sakan kt jj!
bli wedges yg memang cute@comel@kawaiiii gile..n jam yg mmg cool giler..
wpun duit ku habis..namun aku gembire..:D

so abisla episod smlm..arini akak kt tmpt keje aku ni ajakla plak g pasar pagi kt Tai Hong..adeh..jem gile nk masuk..huhu..da la rmi gile org..sbb nye kt c2 mmg jual bj kurung borong.3 psg for RM100..sape nk bagi kan..huhu..yg aku xske sbb org2 kt c2 cm bpeluh2..pastu jalan sbelah aku mmg x bau la kan..huh..br aku sedar yg aku xske berada di tempat yg amat crowded..tp lam xsuke tu abis gak duit aku bli tudung2 indon tu..huu..lawala plak even tudung tu amat membulatkan mukeku..

okla da malas..stop here..

update lenkali..
slamat hari beraye..mohon maaf..

Saturday, September 5, 2009

Bila ingin memiliki..

aku dah semakin takut untuk menginginkan sesuatu..
kerana jika aku menginginkan sesuatu dengan dalamnya..
i will not get it...in fact what i get is hurt
mungkin hal itu bukan yang terbaik..itu yang cuba aku fikirkan..
sebenarnya segala doa aku telah dijawab oleh Allah.
aku amat2 bersyukur kerana petunjuk telah diberi..
namun..di sebalik petunjuk itu ada satu kesakitan yang membuat aku menjadi kaku
kaku dan terkejut..
i'm in shocked until i can't felt a thing
seriously..
i see it coming..but i never thought it will be a reality
when it really became a reality..
it's like i've been slapped on the face..
it's like a wake up call..
and i..no longer can dream about it..
it's like i lost without even trying

Friday, September 4, 2009

Tag!

Tag from page shima..
25 facts of me(why it has to b 25?)

1. Sangat tidak paham dirinya sendiri..so the next 24 is the things yg aku korek2 psl diri aku sendiri yg aku xpenah cuba utk kenal pon..

2. suka if people describe about her..xkisahla keburukan or kebaikan..suke lihat diri sendiri dr point of view org

3. anak bongsu tapi tidak manja..xsuke nagging..aku manja pd org yg sepatutnya shj..hehe

4. xsuka org tau kelemahan dirinya..

5. suka simpan perasaan sendiri..but love to share if she think she cant take it anymore

6. susah nk percaya orang..

7. xsuke pd org2 yg suke show off n pretend diri bagus

8. percaya yang setiap orang tidak menzahirkan diri mereka sendiri..kadang2 mereka menipu utk menyembunyikan sudut gelap dalam diri mereka

9. sangat teringin untuk pergi ke suatu tempat di mana tiada org yg kenal n bebas utk menjadi dr sendiri

10. sangat ingin menemui cinta hatinya..

11. percaya yang hidup ini x susah jika reda n ikhlas hati menerima takdir

12. Sangat sayang kawan2 nya..n xkisah jika berhabis n berpenat lelah utk mereka pon

13. Mencintai ibunya lebih dr dirinya

14. x suke dilihat bersedih

15. selalu di cop sombong sbb muke yg kerek

16. ade ramai sgt kawan yg baik hati

17. suke makan..n love to try every menu yg pelik2..

18.kalo boleh mahu bekerja di oversea..skali lagi seperti ingin lari dr semua

19.suke denga lagu kuat2 n bwk kete slow2 sbb layan jiwang..plg bes time drive kt hway sorg2..bebas nk bwk bape km/hr pon..

20. suke jika org meluahkan masalah kepadanya

21. tidak begitu bagus dlm money management

22. mempunyai kakak2 yg memang baik gile..xkedekut n sgt caring..sgt senang bile bercerita dgn mereka

23. sudah tidak ad idea mengenai dirinya

24. merasakan mati itu lebih baik dr hidup sekiranya dapat terus ke syurga..

25. harap x akan hilang motivasi dri



ok..i tag u all yg bace ni plak..hee
There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This