~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Friday, June 25, 2010

Bila..

bila tak ada... tak apa

bila lihat...terasa

bila tunggu...lama

bila cuba...hampa

bila nangis...lega

bila senyum...raga

bila ingin...tiada

bila hati...jera


Saturday, June 19, 2010

single is simple

umo 24thn n still single
nothing bad about it
well..
i love living like this for now..
i'm not sure when i will take love as a serious matter to me
at this moment
i really love the air that surrounds me now
it feels good
it feels...easy
for once, i finally realize that, i am content with just myself. =)

Monday, June 7, 2010

valuable lesson

the most valuable lesson i've ever learned throughout my working experience is
'Just go with ur guTs'
seriously..
just follow what u believe
what u think is right
if not, u're end up being at fault for somebody else's wrongdoing
i get it so many times..yet i still thought they are right and i am wrong
in fact..i am right..
just be a little bit confident will u?

Tuesday, June 1, 2010

Kita tahu, kita paham, kita aware, tapi kita tak buat

Manusia sebenarnya amat bebas
punya fikiran sendiri
punya keinginan sendiri
punya pandangan sendiri
semua proses yang berlaku di dalam otak dan hati
borderless
sebab itu pemikiran pon bebas
tidak tertakluk kepada satu decision
roaming endlessly like misguided ghost
yang memegang hati dan pemikiran adalah agama
yang menyebabkan seseorang itu patuh dan rasa diri mereka berada dalam satu linkungan yang apabila dilangkah akan menyebabkan kebinasaan
kita (orang islam) , sedar yang in the end, ada hari kiamat
kita aware adanya syurga dan neraka
kita yakin bahawa siksaan Allah itu pedih
tetapi kenapa kita (mungkin hanya bg orang yang lemah agama mcm aku) dapat menyebut hari kiamat tanpa rasa berdebar, tanpa rasa seram sejuk, kecut perut sedang kan masa nk buat presentation punyalah cuak, rs nk muntah seme, n kalau nk mngadap bos tu punyalah takut
astagfirullah..lemah nya agama yang aku pegang, yang aku sebut, yang aku mengaku
aku akui, aku banyak dosa
tapi aku masih lagi careless dalam solat, lambat2kan..namun alhamdulillah, da ada rasa tidak tenang takut terlepas solat..takut x dapat sempurnakan 5 waktu.alhamdulillah dan aku harap perasaan tu aku tak akan hilang
jadi, aku serulah kat sini supaya, marilah kita sama-sama jaga solat, cukupkan lima waktu
sebab ramai kawan-kawan aku jugak yang suka langgar je bab time2 solat ni
tengok wayang pukul 6, keluar pukul 8..maghrib macam mana?
Tak malu ke ngan Allah yang bagi kita macam2, but yet, kita x pernah pun sahut panggilan Dia.
Padahal kalau dengan manusia, kalau diberi hadiah o seprais, kalo boleh kita nk balas balik dngn smtg yg lg setimpal, or better dr apa yg dpt. Xliat plak kan?
Harap2, Allah bukakan hati aku dan mereka utk tetap dalam agama dan kekal di dalamnya. Aminn

and then, ada satu pakcik yg aku knal ni, bab2 agama ok..
tp aku kurang senang dngn pendapat dia yang kadang2 bias kepada 1 parti politik ni dan mengutuk pemimpin the other parti politik, bagi aku, kalau bende tak konfem, x elok di perbesarkan, nnt menimbulkan fitnah. apa yang dibaca kadang-kadang belum pasti betul atau tak. jadi, kurangkan bercakap pada hal-hal yang bukan ilmu atau fakta yg mmg tak pasti sahih.

aku da lama xtengok tv actly. tp aku still perasan yang kt TV3 ada 3 rancangan just utk gosip artis : fuh!, terjah dan melodi
artis tu siapa untuk diambil tahu sebegitu rupa kehidupan mereka? apa manfaat diorang untuk hidup kita, untuk agama kita? betapa dangkalnya manusia sekarang. lemas betul dengan rancangan macam tu. nak kapel dgn sapa ke, kawin sepuluh ke..ad aku kisah? hal umat2 islam yang tertindas tu x plak ambil peduli. Kenapa TAK ADA seorang pun artis kat malaysia ni pergi jd volunteer or activist so that nmpkla yg diorang actually ada fungsi to this community. what a waste. sebab tula aku mmg ban cerita malaysia/filem sbb buat apa nk sokong industri malaysia? apa yang diorang bg pada aku. atlis, if aku tgk crita lua, morality tu ada and kadang2 skrip diorang tu menyedarkan. even crite cartoon pon. ni tengok crita mlayu semua psl rempit, cinta bersegi, tak menarik langsung. Tolongla buat cerita yang bagi keinsafan sikit. or cerita yang ADA OTAK.

fuh.penat membebel. actually geram dgn diri sendiri yang seronok sgt dgn dunia ni. Kalau esok kiamat, akulah orang yang paling terkedu dan mmg aku mmg patut dapat ayat "in ur face!". Wpun umat islam dijanjikan syurga..namun, belum pasti selepas berapa ratus or ribu tahun aku disiksa baru dapat msk syurga. Time tu, aku hanya mmpu menyesal sbb x berusaha kt dunia (see? aku sedar bende ni, tp kenapa liat sgt nk kusyuk?). Cuba compare iman kita skarang dgn orang2 dulu (zaman nabi Muhammad S.A.W). apa alasan kita x dapat tunaikan yang wajib? apa yang berbeza?hanya tahun je. ajaran, tuntutan, kewajipan semua masih sama. tp, kenapa sukar sgt? Ya Allah, selamatkan aku, dan kurniakanlah seseorang dari hambaMu yang soleh untuk membimbing aku..dunia akhiratMu
There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This