~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Tuesday, January 18, 2011

sihat sebelum sakit

Hye..minggu ni x berapa bes sebab asyik sakit je
stat dengan sakit tekak membawa ke batuk..
dari batuk ke selsema..
dari batuk dan selsema ke sakit belakang..
now nk batuk pn rs skt blakang...
dah rs sakit ni barula appreciate time sihat
makan sekarang pn da tak ade rase
smpikan tengok kfc pn da x terliur
huu
jaga kesihatan diri tu penting jugak
sebab kalau sakit macam mana nk sembahyang n buat ibadat lain dengan baik kan?
hmm...
so..musim2 demam ni..pandai2la jaga diri ye
sbb kalau da kene sakit memang siksa kot
rs cam da nak berdarah je tekak ni batuk teruk sgt..haih..
xpe..sebab sakit tu adalah penghapus dosa kecil..aku terima dengan redha
apelah sgt kan..kalau dibandingkan dengan sakit yg lg teruk cam kanser ke..jantung..
at least yg ni kita tau..one day akan sihat balik..insyaAllah..

p/s : mak saya pesan..utk kesihatan, sebelum minum air, sila selawat dan baca surah al-kausar 3 kali..untuk halang dr kene penyakit..aminn

No comments:

There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This