~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Tuesday, December 28, 2010

Bala adalah untuk semua

ok. if korang ade visit fb aku, aku ade post 1 link pasal seorang lelaki yang mengaku gay.
which is dalam Malaysia benda tu adalah BIASA.
apa dah jadi ni..
aku risau plak tengok keadaan masyarakat sekarang
isu gay, pengkid, maknyah dah jadi BIASA.
betul ke ni negara ISLAM?
masalahnya kalau Allah turunkan bala..bukan hanya untuk mereka2 yang terlibat je.tapi SEMUA. diulangi SEMUA. kalau time tu baru nk menyesal..menangis..bertaubat..what's the point.
ni bukan isu BIASA.
ni isu BESAR.
rs sedih sngt tengok
rs cam..sgt helpless
kenapa teruk sgt sekarang ni..
kenapa menghalalkan apa yang haram
kenapa orang Malaysia boleh terima semua ni?
kenapa?
it's not about being prejudice
and alasan diorang jd mcam tu adalah 'naluri' kepada kaum sejenis dan 'tak dapat tipu diri sendiri'
ok, mungkin aku x menghadapi sexuality crisis seperti diorang
tapi aku percaya..setiap masalah mesti ada penyelesaian
lagi kan hati boleh berubah..naluri nafsu mesti boleh berubah
mesti boleh
asalkan jangan putus asa dan doa
Ya Allah
Bantulah hamba-hambaMu yang dalam kesesatan
janganlah timpakan bala kepada kami disebabkan sikap mereka yang melampau batas
astaghfirullahalzhim

SURAH 11 HUUD AYAT 82 :

Maka tatkala datang azab kami, kami jadikan negeri kaum Luth itu yang di atas ke bawah ( kami balikakan ), dan kami hujani mereka dengan batu dari tanah yang terbakar dengan bertubi-tubi,

SURAH 11 HUUD AYAT 83 :

Yang diberi tanda oleh Tuhanmu, dan siksaan itu tiadalah jauh dari orang-orang yang zalim.


New Commitment

Guess what?..aku da ber'commit' dengan another thing..
no no no..u think wrong..bukan dengan manusia..hehe

i'm a student now

yay (tepuk2)

haha

i'm quite happy n xcited at the same time dengan new phase yang aku bakal jengah 2011 nih.
and hopefully i won't get bored mcm aku undergrad dulula..

hehe..

i'm quite surprise with life actually and myself of course sebab sambung belajar bukan la choice yang aku rasa aku akan buat during undergrad ari2..

tapi tula..kita merancang Allah yang menentukan

orang selalu cakap 'sampai seru'

so i guess.. seru aku da sampai utk smbg blaja..

it happened early 2009 kot bile dpt twrn utk smbg master

that time cam da x berapa satisfied dengan kerja n rs nk buat smtg yg baru

i'm that kind of person..yg cepat bosan n xboleh buat bende yg sama ulang2

and dapat pula tawaran jd r.o..rs cam betul la jalan yang dipilih ni

bila semua dah terbentang ni..jangan ragu2 untuk buat keputusan

selalula terdetik memang Allah nk aku smbg belajar sebab since niat nk smbg aritu smpi sekarang semua yang aku rancang menjadi

i mean mcm dulu cam pk mcm mana nk cr duit byr yuran semua..now seems that semua tu dah terkawal..Alhamdulillah.sgt2 bersyukur sebab dah dipermudahkan

it's quite life learningla..

through out journey untuk mencari apa yang kita nk dalam hidup..Allah akan tunjukkan

Dia selalu ada..cuma kita yang x mencari

saat gelap je nampak Allah

saat selesa selalu abai

InsyaAllah..peluang ni..aku akan buat yg terbaik Ya Allah..

Wednesday, December 1, 2010

trait anak bongsu

wht u didn't know about anak bongsu :
(mostly based on myself la..hoho)

- tak suke kongsi barang
ok..mula2 masuk asrama dulu boleh dikatakan agak lokek la nk kongsi barang. mebi sebab kt rumah xperlu kongsi dgn sape2. tapi now alhamdulillah selepas beberapa siri duk asrama, kongsi2 barang da jadi bende biase. mungkin sbb duduk dengan orang kenela give and take kan.tp privacy tu dah jadi darah daging kot. hidup dengan logo mine2..yours2..haha..bukan kedekut. tp sbb xbiasa. dah biasa ok je. dah banyak berubah kot aku now.

- cepat marah
boleh dikatakan agk panas baran la. lagi2 kalau dalam famili tu ade yang tersalah cakap, kene bebel dngn mak, or even kene tegur sikit mulalah akan rasa panas je dalam hati.orang cakap 'senang sentap la'. mulela muka masam n mulut boleh simpul.

- kuat merajuk
ni dah better seiring dengan usia. kalau tak mesti masuk bilik and berkurung. xnk makan n keluar bilik. tapi nasib baik mama bukan jenis yg manjakan anak. x dilayan pon. that's why la da besar ni dah x reti nk merajuk. sbb xde sape nk layan =P

- ego
boleh dikatakan susah nk mengaku kesalahan sendiri la sebab dulu kalo gaduh dah biase menang. yelah..adik kan. mesti kakak2 yg kene mengalah. (mesti diorang sgt benci aku dulu..haha).

-degil
mmg sgt degil kot. seme bende kalo boleh nk ikut ckp aku. xsuke denga pendapat orang lain. xsuke ditegur. xsuke disuruh. xsuke orang bagi arahan bukan2. kind of rebel jugakla. hanya akan buat smtg dengan keinginan sendiri je.

-manja
nape manja last? haha..sebab sifat tu dah xde kot dalam diri aku skarang. kalau dulu memang ye. even kene tinggal kt rumah pengasuh pon nangis. x nampak mama kt skolah pon nangis (fyi, mama aku cikgu satu skolah ngan aku ). seme bende pon nk nangis. alhamdulillah. besar ni da x suke nangis.haha

hoho..x banyak pon..ingt kan banyak. mebi ade yg terlepas pandang or aku da berubah jd lebih baik kot. =P..mungkin ade yg same or mgkn lain anak bongsu lain perangainya. tp so far aku tgk n compare diri aku dengan makcik aku yg last n sepupu2 aku sama je perangainya. yg obvious adalah trait panas baran tu. hati2..jgn smpi salah cakap. haha..tp yg peliknya dengan famili je akan jd cam2. ngan kawan2 aku rs aku cool je..haha..ke x? xtaula. cume..if korang ade terase dengan aku..sori la ye..bukan salah aku..salah sbb aku anak bongsu (sounds like a very good excuse..haha)
There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This