~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Wednesday, November 3, 2010

Sungkyunkwan Scandal

I'm waiting for eng sub for ep 19 n 20..
hoho can't wait

actually i'm so addicted to this series..
mebi sebab aku mmg suka cite jenis women in disguise as men or vice versa..haha
the actress is so cute actually
memang menipula kan xnmpk mcm perempuan..
that's y dlm cte tu orang pgl die pretty-face boy scholar ^_^

kenapa saya suka cte neh :

1) Hero 1, Hero 2, Hero 3 adalah sgt kacak n unik perwatakan mereka..jom kenal

Lee Sun Joon (Hero 1) : Dengan kate kasarnya watak dia adalah nerd, stiff dan sgt skema..haha. Die ni macam penegak keadilan la..tp even watak die cam2, die ni ade aura yg bila tengok, kite akan rasa dia ni seksi. (blushing)..hahah..no wonder la dia leading man dlm cerita ni.

Moon Jae Shin (Hero 2) : what not to love? mysterious, cool, caring n sangat sweet. I'm melted! haha. dalam crita ni, dia adalah rebellious, x cakap banyak n fight for his right kind of person. Tak suka pergi kelas,x ske involve activity sekolah dan bercampur dengan orang. Tapi dia berubah jd caring lepas dia tahu yang Kim Yoon Hee adalah perempuan. Yang comelnya, bila dia di kalangan perempuan dia akan hiccup. so cute.

Gu Yoong Ha (Hero 3) : pernah tengok pirates of Caribbean tak? bila aku tengok watak die ni mesti aku teringat Capt Jack Sparrow ; playboy, cunning and brilliant (without his eyeliner n beaded hair..haha). Even cara jalan pon macam sama. If u miss Capt Jack Sparrow, then u should watch this guy act. ^_^

2) Heroin die cute tp x cengeng!
Kim Yoon Hee/Kim Yoon Syik : die ni disguise as lelaki utk masuk sekolah lelaki. Takde sapa findout kecuali sorang cikgu dia dgn Moon Jae Shin.. Since MJS tau die ppuan, bleh nampakla betapa caringnya lelaki ni towards KYH. Watak dia tegas n xdela nangis2 selalu cam heroin melayu. die menangis hanya bila perlu.haha.

3) Diorang seme sangat pandai berlakon even 1st time blakon. e.g Hero 1 adalah dari grup DBSK dari korea n 1st time blakon. Tapi boleh dipuji la sbb watak dia as sombody yg cold n upright to sgt menjadi. even tak pernah bukak baju or tunjuk six packs tp still nampak gagah.hoho..

4) Crita ni actually byk pasal falsafah Confucius. Tapi, yang peliknya cite dia x bosan langsung n apa yg cube diorang smpi kan mengenai falsafah tu boleh diterima la. Kalau la crita melayu boleh buat cerita mcm ni..

5) Cerita ni suppose menjadi cerita yg membosankn sebab latar blakang cte ni zaman Joseon iaitu zaman korea ada maharaja lg.Lagi satu sebab cerita berkisar dalam kawasan sekolah tu je. And baju-baju diorang pon x menarik. asyik pakai baju besar2. Tapi.. semua tu dicover oleh jalan cerita yang menarik n kita cam bleh forgetla about little2 stuff.

6) Diorang x mekap pon ok. no such bulu mata palsu, foundation, mascara seme tu. Heroin memang muke xmekap langsung. Damn i envy her skin!

haih..episod final adalah 20 so mmg xsbr sgt nk habiskan!!!


2 comments:

Norhidayah Rasin said...

aku kalo tengok crite korea,xpenahnye aku nak ingat name...huhuh

SNAK said...

haha..hardcore kan.. ;P

There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This