~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Sunday, February 28, 2010

Monolog Dalaman

Sebenarnya, agak penat untuk keep remind diri sendiri hari2 camane nk idop. I mean, camane nk menghabiskan 1 hr tu.Banyak je mende yang aku nk achieve. samada utk diri aku sendiri atau orang lain. Tapi kadang2 rs susah jugak sbb hr2 aku kene bisik pd dr sendiri supaya jd kuat, jgn malas, fokus, pk positif, pk yg hidup ni sgtla bes.Banyak sgt monolog dalaman yg berlaku. tu x masuk lagi bisikan2 si btanduk tu yg hari2 cuba nk jatuhkan aku, wat aku lalai, second guess myself. tp xpe, aku rase beberapa hari lepas aku agak kuat, aku xkisah sgt si btanduk tu bisik apa2 pon. sebabnye? sebab aku rasa, aku just ada satu hidup ni je n aku boleh meninggal bila2 je.jadi, aku kenalah pilih aku nk hidup bahagia atau nk hidup dengan rasa x puas hati je. Lagipun they have no right on what i think about myself. Suka hati akulah kan camane aku nk jd diri aku. Bagaimana nk jd siti nur amalina kamaruddin. haha..i kinda like that phrase. Bagaimana mahu menjadi diri aku.mulai hari ini.
i will draw my path based on His guidance.
ok, tiba2 dpt idea
actually kan, kalo kite nk ade semangat utk hidup, kite kene sayang hidup kite dulu. br rs excited je nk hidup. Kalo kite keep rs hidup tu menyusahkan, buang masa, xde purpose, mst xde smgt pn utk hidup. i've been tru a lot of phases in life. Phase sedih, phase kecewa, phase hepi gile, phase terharu..macam2la. tp xseme org pn experience bende2 2. aku rs aku dah cukup bertuah. kalo dilahirkan sekali lagi pun, aku masih nk jd siti nur amalina. tp i still have regrets la. aku regret ms 2ndary school dulu sbb xblaja btl2 n xapply blaja oversea. my biggest regret la. tp aku ok je sbb aku still bleh mrase lagi.cume the money issue jela..kalo pegi time dulu, ade krajaan sposor.skg, aku la yg kene cr sponsor. somehow, aku rase aku boleh. InsyaAllah, satu hari nanti (Ya Allah tolong panjangkan umur aku untuk aku capai impian aku yang ni ).
Meanwhile, aku kene plan hidup aku yg seterusnya.
In 5 years, where, what, how?
5 years xlame pn. Cuma aku hrp by that time, aku x lg lost mcm skrg. By that time, aku dah keje stabil, ad anak sorang (haha), dpt jg mama n papa.Its in my head n i'll make it work. i will try :)

2 comments:

Syim said...

ada anak sorang x thn tu...
hahahaaaa

Ms. aMaLina KaMaRuDdIn said...

haha..plan kenela ade weh..29 kot ms tuh..hahah

There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This