~~~Hey You..Yes U!!~~~

HeY..ThaNx For ViSiTIng My BloG
It'S noThiNg acTuaLLy
I jUsT need to WriTe tO FeeL beTter
WheN loT haS GoIng On iN LifE, I neEd a Place whEre I can Rest and StaY GroundEd

LoVe Ya..
amalina

Thursday, March 25, 2010

Flying SoLo~

ok..here's the thing..
i am now cik su for my 6th anak buah yg slamat dilahirkan semalam..
alhamdulillah~
tp kakak aku x ok sgt sbb kurang darah n diasingkan dlm bilik saringan
after work smlm, aku bergegas ke tempat kejadianla..
excited nk tengok baby..
fyi, aku x pnh pg hospital bile kakak aku deliver baby sbb aku ngah study or doing smtg else kot time tu..so smlm was the 1st time tgk baby kt hospital..haha
So baby tu actually kt wad lain dr akak aku n aku pon pegila tgk baby dulu..
dengan harapan afterward blehla jenguk akak aku
but then, nurse tu ckp yg bilik saringan tu just suami je bleh masuk..(hey adik suppose lagila blh masuk..we shared the same blood lg..what with the rules?huh..)
lpas die ckp cm2, aku cm pasrah jela..so i ask..can i see the baby?
nurse tu then ajak aku ke bilik where the baby2 tu stay la n die pn tolakkan 1 troli baby (aku pn xtau bende tu pnggil ap) bg kat aku suh bwk masuk lam satu bilik.

.....and i'm alone with the baby.......
seriously, aku xtau nk wat ape

she is sooo tiny..
baru 12 hours die tengok dunia ni
omg she's sooooo cute..kulit halus gile..merah plak tu..huu..nk pegang pon takut..
tapi kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
after that..jeng3..bunyi 'poop'
aiseh..baby ni..
aku pon cek la..
huu..perkara yg ditakuti telah berlaku
why????why time aku dtg tu die nk membuang plak?
so nk wat ape lagi kan..
tpakse la tuka lampin die..
damn..i'm shaking..
bukan aku xpnh buat sblm ni, tp for the new born, mane bleh kasar2 kan..kene gentle je..dah la aku kurang sifat tu..aihh..
so i cuddle her n then put her on the mattress
nasib bek ada wet tissue..tp mebi die sejuk, baby tu cm nangis gakla ms nk cuci tu
but anyhow, i've successfully changed her diapers. Yay..
pheww~
tp terukla nurse ni..sbb aku rs da lama kot baby berak sbb susah nk cuci..
hish..mentang2 bukan anak die..
and aku suspect ms nurse tu bagi susu, die x tepuk blakang baby tu sbb baby tu cm ask keluar susu je n cm tersekat kerongkong ngn susu..hish risau2..nsb bek la aku ad time tu..bleh gak aku tepuk2 blakang. bahaya btul.

what a day!tp aku cm hepy jgkla..sbb bkn senang tau nk pegang baby yg sgt2 fragile tu.lembut gile..huu..kire lulus gak nk jd ibu nih..haha

2 comments:

fArA jeFF said...

salamun alaik..

dah ade ciri2 tuh...maka percepatkan lah~~

hihi..=)

Ms. aMaLina KaMaRuDdIn said...

kalaulah urusan itu aku yang tentukan wahai farah :)

There was an error in this gadget

I'M in The MooD of This